Stormester Sune Berg Hansen vandt Allerød Knock Out Hurtigskak 2019

Sune Berg Hansen (t.h.) var dybt koncentreret fra først til sidst og vandt fortjent Allerød Knock Out Hurtigskak 2019 foran 41 andre spillere. Foto: Jesper Fris

I weekenden havde Allerød Skakklub samlet et stærkt felt af spillere til 2019-udgaven af den traditionsrige turnering Allerød Knock Out Hurtigskak. Favoritten, stormester Sune Berg Hansen fra Hillerød Skakklub, endte med at vinde turneringen, men det skete ikke uden sværdslag og bump på vejen.

I finalen stod Sune Berg Hansen over for Mikkel Antonsen fra Køge, der er international mester, og som vandt turneringen sidste år. Første matchparti endte remis, og i den anden kamp så det lovende ud for Antonsen, men i den sidste dramatiske tidnød-fase lykkedes det for Sune Berg Hansen at vinde partiet og dermed turneringen.

På tredjepladsen kom Allerøds førsteholdstræner Carsten Høi, der spiller for Brønshøj. Han besejrede i bronzekampen turneringens store overraskelse Tommy Schmidt fra Caissa Gladsaxe. Sidstnævnte var kun seedet til en plads som nr. 9, men leverede en fin spillemæssig præstation og besejrede blandt andre den internationale mester Martin Percivaldi.

Stærkt felt
Forud fra gået en hel dag med masser af kampskak leveret af de 42 deltagere. Med hele to stormestre, Sune Berg Hansen og Carsten Høi, tre internationale mestre (Mikkel Antonsen, Martin Percivaldi og Kåre Kristensen) samt Aref Vasli, der nærmer sig stormester-spillestyrke, var der lagt op til en hård turnering, hvor intet var givet på forhånd.

Turneringen afvikles efter cup-systemet, hvor der i hver runde spilles to partier (med hvid og sort), hvorefter den samlede vinder går videre i hovedturneringen, mens taberen må spille videre i undergruppen.

Allerede i første runde måtte Aref Vasli se sig slået ud af Martin Percivaldi, som altså runden efter selv blev elimineret. Kåre Kristensen tabte i kvartfinalen til Carsten Høi, og så var der lagt op til et interessant stormesteropgør mellem Høi og Hansen i semifinalen. Sune Berg Hansen vandt 1½-½ og efterfølgende også finalen med samme cifre mod Mikkel Antonsen.

Der blev spillet i tre grupper fordelt efter spillestyrke. Gruppe 2 blev vundet af den talentfulde junior Paulius Meskenas fra Køge, mens sejren i gruppe 3 blev delt mellem Jeppe Højland fra Skakforeningen Øbro og Birger Hagstrøm fra Allerød. Birger Hagstrøms advokatfirma er hovedsponsor for turneringen, og sponsoren kunne således glæde sig over, at en del af sponsorkronerne endte, hvor de kom fra!