Manosri og Hector vandt Weekend EMT’en

Traditionen tro var Allerød vært for årets første koordinerede turnering, der i år samlede 98 spillere. Jonny Hector fra Nordkalotten og Mikkel Manosri Jacobsen fra BMS vandt øverste gruppe på deling med 4 point. Johan Hardlei fra SK1968 blev en flot og overraskende treer, mens ratingpræmien gik til Mogens Moe.

De to første runder af turneringen bød på flere store overraskelser. Mogens Thuesen fra Brønshøj vandt i flot stil over klubkammeraten, den 2. seedede Aref Vasli. Selv om der undervejs var en stor chance for Vasli til at få overtaget, ændrer det ikke på, at Thuesen tog en meget flot skalp.

GM Carsten Høi måtte nøjes med remis efter et langt parti mod Johan Hardlei, og i 2. runde var det Mogens Thuesens tur til at snuppe en halv fra Høi. Desuden måtte 3. seedede Mikkel Strange ned mod Peter Thorsbro i første runde, og Thorsbro spillede remis i runde 2 mod GM Hector.

Disse overraskelser var dog intet mod arrangørernes forbløffelse, da Aref Vasli umiddelbart efter nederlaget i runde 1 meddelte, at han trak sig fra turneringen. Den sag er overdraget til turneringskomiteen.

Stormester-drama
Herefter begyndte det at gå en smule mere som forventet, selvom Peter Thorsbro vandt igen i 3. runde over FM Jens Ramsdal. Stormestrene vandt, mens Mogens Thuesen tabte de tre sidste kampe, men trods alt kan se tilbage på nogle flotte resultater.

I runde 4 mødtes de to stormestre i, hvad der udviklede sig til et kæmpe tidnød-drama. Kun sejr ville batte noget i turneringsstillingen, så der blev kæmpet til det yderste. Partiet var spændende hele vejen igennem, og i slutfasen mente uglerne, at Høi havde en let gevinst. Men han bukkede i tidnøden, og så var vejen banet for Hector.

Mikkel Manosri spillede en helt igennem solid turnering, hvor han besejrede de lavereratede spillere, som rundelægningen gav ham. Hectors slutspurt sendte ham á point med Manosri. Også Hardlei og Moe kan være mere end tilfredse med turneringen, seeded som henholdsvis nr. 14 og 12.

I de øvrige 13 (!) grupper bemærker man især de overbevisende gruppesejre til to talentfulde juniorer. I gruppe 1, der var en ren mesterklasse lige under øverste gruppe, vandt Paulius Meskenas fra Køge med 4/5 uden nederlag. I gruppe 11 gjorde Asbjørn Slavensky fra ”Skak for sjov” livet mindre sjovt for modstanderne ved at vinde gruppen med 4½/5.

Alle partier fra øverste gruppe kan downloades som pgn-filer her på siden, hvor der også er link til resultaterne og et flot fotogalleri.