IM Kåre Hove Kristensen vandt Allerød Knock Out 2022 efter drama

Der var masser af underholdning for ”uglerne”, da IM Kåre Hove Kristensen fra Nordkalotten vandt Allerød Knock Out Hurtigskak 2022. Afgørelsen faldt i en spændende finalekamp mod ratingfavoritten, Brønshøjs Aref Vasli.

Aref Vasli havde ellers været suveræn gennem hele dagen, da han vandt de to indledende runder og seminalen med 2-0. I finalematchen bragte han sig foran 1-0 med sin syvende (!) gevinst i træk, men Kåre Kristensen udlignede i parti nr. 2. Derefter vandt Nordkalotten-spilleren på overbevisende måde i skakkens svar på en straffesparksafgørelse, armageddon-lyn. På 3. pladsen kom GM Carsten Høi, der besejrede FM Patrick Werner i ”bronzekampen”.

Både IM Kristensen og GM Høi oplevede et par bump på vejen i de indledende runder, blandt andet måtte Carsten Høi ud i lynafgørelse mod Stephan Brandes fra Berlin.

Kristensen og Høi spillede herefter en tæt seminale, hvor IM’eren vandt i en lynomkamp, efter at Høi havde presset længe uden at finde noget konkret gennembrud.

Dette års turnering blev afviklet lørdag i kristi himmelfarts-ferien og havde deltagelse af spillere fra Allerøds tyske venskabsklub i Berlin. Med i alt 36 deltagere var der pænt besat både i toppen og bredden i den traditionsrige hurtigturnering, og takket være et sponsorat fra advokatfirmaet Birger Hagstrøm var der pæne præmier til vinderne af de to knock out-grupper.

Turneringen afvikles efter cup-systemet, hvor man spiller to partier med forskellige farver mod samme modstander. Står det 1-1, afgøres kampen i en armageddon-lyn. Spillere, der taber i hovedturneringen, går videre til en underliggende schweizergruppe, så alle er sikret 8 kampe.

Præmietagerne:
Knock Out Gruppe 1
1. IM Kåre Hove Kristensen, Nordkalotten
2. Aref Vasli, Brønshøj
3. GM Carsten Høi, Brønshøj
4. FM Patrick Werner, Schachfreunde Nord-Ost Berlin

Knock Out Gruppe 2
1. Albert Lyng Petersen, Allerød
2. Richard Thulstrup, Allerød
3. Siegfried Groeger, Schachfreunde Nord-Ost Berlin
4. Ejgild Nielsen, Allerød

Schweizer 1
1. Stephan Brandes, Schachfreunde Nord-Ost Berlin
2.-3. Henrik Dahl Pedersen, Køge, og Frode Benedikt Nielsen, Allerød

Schweizer 2
1.-3. Bjørn Olsen, Frederiksberg, Claus Agø Hansen, Øbro, og Henri Tolba, Amager

Schweizer 3
1. Johan Burisch, Allerød
2.-3. Tobias Haahr Nielsen, Allerød, og Heinrich Kirch Thomsen, Allerød

Turneringstavler:

KO 1. HER

KO 2. HER

Underliggende schweizergrupper HER

 

Og lidt fotos HER