Nordsjælland Weekend EMT 2018 – runderapport 4. runde

Interessen i næstsidste runde samlede sig naturligt om stormester- og topopgøret mellem GM Hector og GM Høi. Det blev Pirc og et meget spændende parti, hvor Høi gnaskede Hectors g4-bonde, men med muligheder for begge spillere.

Tilsyneladende havde Høi styr på sagerne, men kom i tidnød, hvor Hector stille og roligt fik forbedret sin stilling. Høi skulle nu finde det kritiske træk hver gang med meget lidt tid på klokken, og det gik galt til sidst. 1-0 i 53 træk.

Den tredje af de førende spillere efter runde 3, Tom Rydström, tabte til Tobias Rostgaard. Rostgaard spillede et strålende angrebsparti, først ofrede han en officer for farlige fribønder, og siden kørte han gevinsten i hus i den store stil med dronningeoffer.

Sandi Stojanovski kom slemt på hælene med hvid mod Mogens Moe, der etablerede en farlig mer- og fribonde. Det lignede længe gevinst til Moe, men Stojanovski fik mudret vandene i slutspillet og kæmpede sig til remis.

John Rendboe – Igor Teplyi så længe rodet og lige ud. Det blev til tårnslutspil med seks bønder på hver side, og man enedes om remis efter 70 træk.

Kåre Kristensen vandt hurtigt over Peter Jakobsen i en rodet sicilianer med begge konger fanget i centrum. Det måtte næsten ende med en kortslutning, og Kåre Kristensen fandt en udækkelig mat.

Resultater fra 4. runde i øverste mesterklasse:
Jonni Hector – Carsten Høi 1-0
Tobias Rostgaard – Tom Rydström 1-0
Sandi Stojanovski – Mogens Moe ½-½
John Rendboe – Igor Teplyi ½-½
Kåre Hove Kristensen – Peter Jakobsen 1-0
Erlend Kyrkjebo – Peter Thorsbro 1-0
Rune Andersen – Nicolai Pedersen ½-½

Før sidste runde fører Hector med 3½ foran Rostgaard med 3 og en hel sværm af spillere med 2½. Topopgørene hedder Mogens Moe – Jonny Hector, Carsten Høi – Tobias Rostgaard og Tom Rydström – Sandi Stojanovski.

Sidste runde sættes i gang kl. 15.00.

http://liveskak.dk/2018/nordsj_2018

Se alle resultater og rundelægning her